COMI

19.04.2012 18:12

ÜST İLİŞKİLERİ: Chef de Partie (Kısım Şefi), Demi Chef

 

GÖREV TANIMI:

Şeflerinin istekleri doğrultusunda verilen görevleri en iyi hızlı şekilde yapmak.

 

GÖREV VE SORUMLULUKLARI:

1.   İşletmenin Kalite politikasını, Gıda Güvenliği Politikasını ve hedeflerini çok iyi bilmek ve kalite ve GGY sistemlerinin uygulanmasını sağlamak.
2.   Tüm hazırlıklarda, aşçı ve kısım şeflerinin istekleri doğrultusunda hareket etmek.
3.   Hazırlıkları kontrol etmek.
4.   Mutfağa gelen malzemelerin taşınması ve depolanması işlerini yapmak.
5.   Tüm mutfağın ve çalışma alanlarının, temizlik ve hijyen kurallarına göre uygun olmasını sağlamak.
6.   Bölümlerde eksilen malzemelerin, depolardan mutfağa getirilmesini sağlamak.
7.   Bölümlerdeki malzeme ihtiyaçlarını sağlamak.(Tava, tencere, vb.),
8.   Herhangi bir sorun karşısında, kısım şefine haber vermek.
9.   Büfenin hazırlanışı sırasında, taşıyıcı olarak yardımcı olmak.
10.   Büfeden malzemelerin geri taşınmasına yardım etmek.
11.   Servis sonrası kullanılan kazan, tencere ve tavaları, kara kazan yıkama alanına götürmek.
12.   Bölümündeki paslanmaz çelik malzemelerini silmek.
13.   Tüm malzemeleri temizliğinden sonra yerine kaldırmak.
14.   Tüm mutfak malzemelerini özenle kullanmak.
15.   Mutfak Güvenlik Kurallarını uygulamak.
16.   Giyim, kuşam ve kişisel hijyen kurallarına uygun hareket etmek.
17.   Diğer otel genel prosedürlerini uymak.
18.   Üstleri tarafından verilen diğer talimatları yerine getirmek.
19.   GGY Sistemindeki herhangi bir sorunu tanımlamak ve kaydetmek. Her hangi bir uygunsuzluğun önlenmesi için düzeltici ve önleyici faaliyetleri başlatmak.
20.   GGY Sistemine etki edebilecek herhangi bir durum meydana geldiğinde olumlu veya olumsuz bu durumu gıda güvenliği ekibine ileterek gıda güvenliği iletişimini sağlamak.