Executive Chef Erdal Gürenc'den Yemek Tarifleri

FIRIN SÜTLAÇ (TATLI)

19.04.2012 18:52
Malzemeler: Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı su 5 su bardağı süt 2 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1.5 su bardağı tozşeker 1 yumurta sarısı   Hazırlanışı: Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin....

BALIK PANE (ANA YEMEK)

19.04.2012 18:50
Malzemeler: 1 kg mezgit ½ su bardağı un 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri ¼ kg tereyağ 3 adet yumurta 100 gr. Galeta unu Tuz Karabiber Maydanoz   Hazırlanışı: Balıkları alırken filetosunu çıkartın. İyice yıkayıp kurumaya bırakın. Filetoları tuz ve biberleyin. Yumurtaları bir kapta...

MANTAR ÇORBASI

19.04.2012 18:49
Malzemeler: 500 gr. kültür mantarı 2 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı un 1 lt soğuk su Tuz 1,5 su bardağı süt   Hazırlanışı: Mantarları yıkayıp küçüklerini ikiye, büyüklerini dörde bölün, hepsini ince ince doğrayın. Orta boy bir tencerede yağı ve unu kavurun. kavrulunca tencereye...

DOMATES ÇORBASI

19.04.2012 18:46
Malzemeler: 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça 5 adet rendelenmiş domates 5 su bardağı su 2 yemek kaşığı süt Tuz   Hazırlanışı: 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun. 1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin....

KARNIYARIK (ANA YEMEK)

19.04.2012 18:45
Malzemeler: 6 adet kemer patlıcan 250 gr. kıyma 1 çorba kaşığı salça 1 adet kuru soğan 1/2 demet maydanoz 6 diş sarımsak Tuz Karabiber, 2 adet domates 6 adet sivribiber   Hazırlanışı: Patlıcanlar közlenip dikkatlice soyulur. Sap kısımları üst­lerinde kalır. Limonlu suda bekletilir. Diğer...

NOHUTLU TAVUK (ANA YEMEK)

19.04.2012 18:43
Besin değeri ve kalorisi yüksek bir sebze olan nohut oldukça besleyicidir. Bol miktarda nişasta ve azot içermesinin yanında bitkisel protein ve B vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi mineraller açısından zengindir. O yüzden her hafta en azından bir kez...

ARNAVUT CİĞERİ (ANA YEMEK)

19.04.2012 18:41
Malzemeler: 500 gr.dana ciğeri Söke un Sade organik tuz Toz kırmızıbiber   Kızartmak İçin: Sıvıyağ   Garnitür İçin: 2 patates Kırmızı soğan Maydanoz Çeri domates   Hazırlanışı: 2 adet patatesi küp olarak kesin ve patatesleri kızartın. İlk önce 500 gr. dana ciğerinin kanını çıkartın...

ŞEHRİYE ÇORBASI

19.04.2012 18:39
Malzemeler: 2 yemek kaşığı margarin Yarım su bardağı şehriye (tel ya da arpa şehriye olabilir) 1 yemek kaşığı salça 2 adet domates 1 su bardağı tavuk suyu 4 su bardağı kaynar su   Hazırlanışı: Domatesleri rendeliyoruz (kabukları ayrılacaktır). Tencerede yağı eritip salçayı ve ardından...

MANTARLI YAPRAK SARMA (ANA YEMEK)

19.04.2012 18:36
Malzemeler: Asma Yaprağı 200 Gr. Kıyma 3 Soğan 1 Kâse Mantar 1 Su B. Pirinç 1 Tutam Dereotu 1 Tutam Maydanoz 1 Tutam Taze Nane 1 Çorba K. Domates Salçası 1 Çorba K. Biber Salçası Sıvıyağ Tuz Karabiber Su Tabanı İçin: 1 Havuç Üzeri İçin: Yoğurt Hazırlanışı: Havucu doğrayıp derin bir tencerenin...