DEMI CHEF

19.04.2012 18:14

ÜST İLİŞKİLERİ: Chef de Partie (Kısım Şefleri)

 

AST İLİŞKİLERİ: Comiler

 

GÖREV TANIMI:

Bölümüyle ilgili şeflerinin verdiği işleri en yüksek kalitede yapmak.

 

GÖREV VE SORUMLULUKLARI:

1.   İşletmenin Kalite politikasını, Gıda Güvenliği Politikasını ve hedeflerini çok iyi bilmek ve kalite ve GGY sistemlerinin uygulanmasını sağlamak.
2.   Otel konsepti doğrultusunda şeflerin verdiği işi yapmak.
3.   Ürünlerin hazırlığında reçetelerde belirtilen standartlara uymak.
4.   Hazırlıkları kontrol etmek.
5.   Kullanılan ürünleri asgari kayıpla değerlendirmek.
6.   Makine ve malzemeleri özenle kullanmak.
7.   Meydana gelecek arızaları, bakım ve onarım ihtiyaçlarını Kısım Şefine bildirmek.
8.   Mutfak güvenlik kurallarına uymak.
9.   Giyim, kuşam ve kişisel hijyen kurallarına uymak.
10.   Diğer otel prosedürlerine uymak.
11.   Bölümüyle ilgili gelişmeleri izlemek.
12.   Çalışma alanının düzeni, temizliği ve hijyenini sağlamak.
13.   Üstleri tarafından verilen diğer talimatları yerine getirmek.
14.   GGY Sistemindeki herhangi bir sorunu tanımlamak ve kaydetmek. Her hangi bir uygunsuzluğun önlenmesi için düzeltici ve önleyici faaliyetleri başlatmak.
15.   GGY Sistemine etki edebilecek herhangi bir durum meydana geldiğinde olumlu veya olumsuz bu durumu gıda güvenliği ekibine ileterek gıda güvenliği iletişimini sağlamak.