EKMEKÇİ CHEF DE PARTIE

19.04.2012 18:18

ÜST İLİŞKİLERİ: Pastane Şefi

 

AST İLİŞKİLERİ: Ekmek Çalışanları

 

GÖREV TANIMI:

Pastane Şefi ile birlikte hazırlanan ekmek ürünlerinin istenilen standartlarda olmasını sağlamak.

 

GÖREV VE SORUMLULUKLARI:

1.   İşletmenin Kalite politikasını, Gıda Güvenliği Politikasını ve hedeflerini çok iyi bilmek ve kalite ve GGY sistemlerinin uygulanmasını sağlamak.
2.   Otel konsepti doğrultusunda, ekmek ve çeşitli ürünleri hazırlamak.
3.   Bu bölümde çalışan komileri eğitmek ve yönetmek.
4.   Pastane şefi ile günlük ekmek ihtiyacı konusunda iletişim sağlamak.
5.   Diğer bölümleri de üretim konusunda uyarmak ve bilgilendirmek.
6.   Çalışma alanları ve depolama, düzen temizlik ve hijyen uygunluğunu sağlamak.
7.   Kahvaltı ve yemek periyotlarında gerekli ekmek vb. İhtiyaçları sağlamak.
8.   Ekmek üretimi konusundaki mevcut gelişmeleri izlemek.
9.   Kullanılan ürünleri asgari kayıpla değerlendirmek.
10.   Makine ve malzemeleri özenle kullanmak.
11.   Meydana gelecek arızaları, bakım ve onarım ihtiyaçlarını, Pastane Şefi’ne bildirmek.
12.   Mutfak Güvenlik Kurallarına uymak ve personelinin de uymasını sağlamak.
13.   Günlük Muhtemel Hazırlıkları yapmak ve bir sonraki servis için depolama işlemini yapmak.
14.   Bu hazırlıklardan sonra, Pastane Şefi’ni stoklar konusunda uyarmak.
15.   Ekmek büfesini hazırlamak ve dekore etmek.
16.   Giyim kuşam ve kişisel hijyen kurallarına uymak.
17.   Diğer otel prosedürlerine uymak.
18.   Üstleri tarafından verilen diğer talimatları yerine getirmek.
19.   GGY Sistemindeki herhangi bir sorunu tanımlamak ve kaydetmek. Her hangi bir uygunsuzluğun önlenmesi için düzeltici ve önleyici faaliyetleri başlatmak.
20.   GGY Sistemine etki edebilecek herhangi bir durum meydana geldiğinde olumlu veya olumsuz bu durumu gıda güvenliği ekibine ileterek gıda güvenliği iletişimini sağlamak.