STEWARD CHEF

19.04.2012 18:11

ÜST İLİŞKİLERİ: Executive Chef

 

AST İLİŞKİLERİ: Tüm steward personeli

 

GÖREV TANIMI:

Tüm mutfakların, set ve set üstü ekipmanların temizlik kontrolünden sorumludur

 

GÖREV VE SORUMLULUKLARI:

1.   İşletmenin Kalite politikasını, Gıda Güvenliği Politikasını ve hedeflerini çok iyi bilmek ve kalite ve GGY sistemlerinin uygulanmasını sağlamak.
2.   Mutfak malzemelerinin temizliğinden 1. Derecede sorumlu olmak.
3.   Mutfağın temizliğini yaptırır.
4.   Restorandaki tabak ve bardak temizliğinden sorumludur.
5.   Yanında çalışan personelin çalışma planını hazırlar.
6.   Büfe malzemelerini hazırlattırır.
7.   Bulaşık makinesini kendisi temizler bakımını yapar.
8.   Çöpleri kontrol eder.
9.   Porselen türü malzeme sayımlarını ayda bir yapar ve hasar raporu çıkarır.
10.   Mutfak arızalarını tespit eder.
11.   Ve kendisine bağlı olan personellerin, görev şekilleri ve sorumluluklarını yerine getirip getirmediğinin tespitini yapar.
12.   Bulaşıkhane ve mutfakta kullanılan tüm temizlik ve kimyasal maddelerin kontrol altında tutulmasından ve dağıtılmasından sorumludur.
13.   Üstleri tarafından verilen diğer talimatları yerine getirmek.
14.   GGY Sistemindeki herhangi bir sorunu tanımlamak ve kaydetmek. Her hangi bir uygunsuzluğun önlenmesi için düzeltici ve önleyici faaliyetleri başlatmak.
15.   GGY Sistemine etki edebilecek herhangi bir durum meydana geldiğinde olumlu veya olumsuz bu durumu gıda güvenliği ekibine ileterek gıda güvenliği iletişimini sağlamak.