STEWARD

19.04.2012 18:02

ÜST İLİŞKİLERİ: Steward Chef

 

GÖREV TANIMI:

 Chef Steward sorumluluğunda verilen görev şekillerini yerine getirmek.

 

GÖREV VE SORUMLULUKLARI:

1.   İşletmenin Kalite politikasını, Gıda Güvenliği Politikasını ve hedeflerini çok iyi bilmek ve kalite ve GGY sistemlerinin uygulanmasını sağlamak.
2.   Tüm mutfakların temizliğinden sorumlu olmak.
3.   Porselen, cam ve takımların temizliğinden sorumlu olmak.
4.   Mutfak malzemelerinin temizliğinden sorumlu olmak.
5.   Makinelerin deterjan ihtiyacını karşılamak.
6.   Bulaşık yıkama makinesinde çalışmak.
7.   Kara kazan yıkamada çalışmak.
8.   Meydan temizliği ve makine temizliği yapmak.
9.   Çöp ve boş şişe sorumlusu olarak çalışmak.
10.   Yemekhane temizlikçisi olarak çalışmak.
11.   Bulaşık makinesi alanlarının düzenini sağlamak.
12.   Tabak, bardak “rack”lerinin düzenli kullanılmasını sağlamak.
13.   Bulaşık makinesinin zamanında temizliğini sağlamak, suyunu değiştirmek.
14.   Mutfakta kullanılan tencere, tava, vb. Malzemeleri toplamak yıkamak ve kullanıma hazır hale getirmek.
15.   Devirme kazanı, buharlı kazan, fırın, gaz ocakları ve fritöz ile salamander gibi mutfak araçlarının temizliğini, kurallarına göre yapmak.
16.   Kara kazan yıkama alanlarının düzenini ve hijyen temizliğini sağlamak.
17.   Tüm chefing dish’lerin yakıtlarını ikmal etmek ve temizliğini sağlamak.
18.   Mutfak personelinin çalışma esnasında tezgahların temizliğine yardımcı olmak.
19.   Çalışma alanlarının kaygan olmaması için, kurulama işlemi yapmak.
20.   Çöp bidonlarını boşaltmak ve temizlerini yerine koymak.
21.   Tüm malzemelerin depolanmasını sağlamak.
22.   Giyim kuşam ve kişisel hijyenine dikkat etmek.
23.   Malzemeleri otel çıkarları doğrultusunda özenle kullanmak.
24.   Kendisini yaptığı iş konusunda geliştirmek.
25.   Diğer otel prosedürlerine uymak.
26.   Üstleri tarafından verilen diğer talimatları yerine getirmek.
27.   GGY Sistemindeki herhangi bir sorunu tanımlamak ve kaydetmek. Her hangi bir uygunsuzluğun önlenmesi için düzeltici ve önleyici faaliyetleri başlatmak.
28.   GGY Sistemine etki edebilecek herhangi bir durum meydana geldiğinde olumlu veya olumsuz bu durumu gıda güvenliği ekibine ileterek gıda güvenliği iletişimini sağlamak.