HANGİ YEMEKLE HANGİ ŞARAP?

Ördövr: Hafif, taze, sek beyaz şaraplar

 

Çorbalar: Dinlendirilmiş beyaz şaraplar

 

Balık: Dolgun, kuvvetli, asitli beyaz şaraplar veya tanen tadı vermeyen kırmızı şarap

 

Kabuklu deniz hayvanları: Sek beyaz veya hafif kırmızı şarap

 

Beyaz etler: Asidi az, dolgun beyaz şarap ya da tanen tadı tam hakim olmamış kırmızı şarap

 

Koyu renkli etler: Karakteri iyice belirmiş, olgun kırmızı şaraplar

 

Kümes hayvanları: Asitli, meyve kokulu kırmızı ve beyaz şaraplar

 

Peynirler: Her tip kırmızı, beyaz, pembe şaraplar

 

Makarna: Domates soslu makarnayla pembe, tereyağlı makarnayla beyaz şaraplar

 

Tatlı ve meyveler: Dömisek beyaz şaraplar, köpüklü şaraplar.